عنوان مقاله: انواع مطالعات اپيدميولوژيك (2)
در بررسی انواع مطالعات اپیدمیولوژیک در علوم پزشکی
در این مقاله همه چیز درمورد مطالعات مورد شاهدی را خواهیم آموخت. پیش از این اینکه این مقاله را بخوانید بهتر است با انواع مطالعات در حوزه علوم پزشکی و انواع مطالعات اپیدمیولوژیک آشنا شوید. در این مقاله خواهید آموخت:
نویسندگان: شريعتي بتول*
آدرس: * گروه آموزشی پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تهران
چکیده:
مطالعه كوهورت، مطالعه اي تحليلي است كه در آن گروهي از افراد با يك عامل خطر مواجهه دارند و گروه ديگري مواجهه ندارند و اين دو گروه براي مدت زماني مورد پيگيري قرار مي گيرند و بروز بيماري در گروه اول با گروه ديگر مقايسه مي شود. كوهورت يك لغت لاتين و به معني هم گروه مشابه است؛ به عنوان مثال افراد متولدشده در يك سال شمسي را كوهورت سني مي گويند. در اين مطالعه عامل (عوامل) خطر مي تواند به صورت سطوح مختلف مواجهه در نظر گرفته شوند و پس از پيگيري، بروز بيماري در سطوح مختلف مواجهه، با يكديگر مقايسه شود.
اين مطالعه يكي از مهمترين و قويترين انواع مطالعات مشاهده اي است و با توجه به اين كه در اين مطالعه بروز بيماري قابل اندازه گيري است، به آن مطالعه بروز (Incidence Study) نيز مي گويند. مطالعه كوهورت به مطالعه Longitudinal، Prospective، Follow up نيز معروف است كه البته در بعضي مطالعات ديگر نيز هر سه حالت كاربرد دارد. شماي كلي اين مطالعه مطابق شكل 1 است.