۵ نکته، ۵ راز، ۵ فن برای تقویت مهارت شنیداری. شما میتوانید! کافی است در خصوص نحوه صحبت کردن آمریکاییها مطالعه کنید تا مهارت شنیداری و تلفظ صحیح را بهبود بخشید. در ادامه به توضیح این ۵ نکته برای تقویت مهارت شنیداری میپردازیم.
اگر به تمام این نکات توجه کنید و روزانه بین ۲۰ تا ۵۰ دقیقه برای تمرین وقت بگذارید حتماً پیشرفت قابلتوجهی خواهید داشت. اگر از کار کردن با یک روش خسته شدید میتوانید هر یک از ۵ روش بیانشده را امتحان کنید.
مطالعه نحوه تلفظ و مهارت شنیداری به یکدیگر وابسته هستند. هرچه از نحوه صحبت کردن انگلیسی زبانان بیشتر آگاه باشید در صحبت کردن و شنیدن مکالمات انگلیسی بهتر خواهید بود.
ترفند اول:
اولین نکته برای تقویت مهارت شنیداری استفاده از فن کاهش است. به نظرتان آمریکاییها خیلی تند صحبت میکنند؟ درست است! آنها اغلب کلماتی که خیلی مهم نیستند را با فرم کاهشی تلفظ میکنند. بهعنوان مثال در تلفظ کلمه For حرف صدادار O تقریباً حذف شده و به شکل fer تلفظ میشود. درنتیجه اگر شما در ذهنتان توقع داشته باشید کلمه FOR را واضح بشنوید هرگز متوجه کلمه fer در مکالمات نخواهید شد.
در زبان انگلیسی کلمات بسیار دیگری نیز وجود دارند که به همین روال کاهشی تلفظ میشوند. آنها را شناسایی کنید، مطالعه کنید و نحوه تلفظ را تمرین نمایید. این کار به شما امکان میدهد این کلمات را در مکالمه سریع یک انگلیسیزبان تشخیص دهید.
ترفند دوم:
دومین نکته در تقویت مهارت شنیداری مطالعه چگونگی ارتباط دادن بین کلمات در زبان انگلیسی است. وصل کردن کلمات به یکدیگر راه دیگری است که فرد انگلیسیزبان بتواند سریعتر صحبت کند. بهعنوانمثال وقتی کلمهای به صدای EE ختم شود و کلمه بعد از آن با یک حرف صدادار شروع شود افراد با صدای y این دو کلمه را به هم وصل میکنند. به مثال زیر توجه کنید:
He always Heeeeeyal-ya-ya-yyalways
صدایی که هنگام تلفظ شنیده میشود yalways است.
مطالعه این قبیل تغییرات تلفظی به شما کمک میکند هم بهتر صحبت کنید و هم مهارت شنیداری خود را تقویت نمایید.
ترفند سوم:
ترفند سوم برای بهبود مهارتهای شنیداری این است که مشخصههای گفتار زبان مادری انگلیسی را مطالعه کنید. عالی است! هر کسی دوست دارد این کار را انجام دهد اما چطور؟ ما یک روش به نام بن فرانکلین برای مطالعه نحوه گفتار مادری انجام دادیم. در این روش ما یک بخش کوچک از گفتار طبیعی، محاورهای و بومی را قسمتبندی کرده و به جزئیات تحلیل میکنیم.
در تحلیل به لهجه، تأکید بر کلماتی که کاهش دادهشدهاند و کلماتی که به هم متصل تلفظ شدهاند اشارهکردهایم. این مجموعه فیلمهای بن فرانکلین همه راهنماییهای لازم برای مطالعه کلیپهای صوتی و تصویری زبان انگلیسی مادری را در اختیارتان قرار میدهد.
به مثال زیر توجه کنید:
Tom what did you do today?
Lots of interesting things happening here.
I noticed first of all that I’ve dropped the tea here.
Whaddid, whaddid…
What did you do? I’m also noticing I’m getting more of a J sound here.
Ju, ju, what didju, didju…
So the D and the Y here are combining to make the J sound so we have…
Wha – di – ju… Whadidju, whadidju, whadidju.
Tom what did you do today?
Today? Today. Today, I woke up…
ترفند چهارم:
ترفند بعدی یک کلیپ صوتی یا تصویری کوتاه از یک مکالمه بومی که دارای متن است پیدا کنید. قبل از اینکه متن را مطالعه کنید به صدا گوش دهید و سعی کنید هر آنچه را متوجه میشوید، بنویسید. زمان کوتاهی از صدا را گوش دهید مثلاً در حد ۱۰ تا ۲۰ ثانیه. چندین بار گوش کنید و سعی کنید دقیقاً همان چیزهایی که گفته میشوند را یادداشت کنید.
سپس نوشته خود را با متن اصلی مقایسه کنید. کلمات و عباراتی که متوجه نشدهاید چه هستند؟ دوباره گوش کنید و سعی کنید بفهمید که چرا آنها را متوجه نشدهاید. آیا تأکید بر کلمات ازآنچه شما تلفظ میکنید متفاوت بود؟ یکی از کلمات بهصورت کاهشی تلفظ شده بود که آن را نشنیدید؟ آیا کلمه جدیدی بود که قبلاً آن را نشنیده بودید؟ هنگامیکه علت اشتباهات خود را ریشهیابی کنید به شما کمک خواهد کرد دفعه بعد دیگر آن اشتباه را تکرار نکنید.
ترفند پنجم برای بهبود مهارتهای شنیداری درواقع گوش دادن به انواع مختلفی از مکالمات بومی است که شامل کلمات و عباراتی است که فهمیدن آن برایتان دشوار است. یک وبسایت به نام Youglish وجود دارد که میتوانید یک کلمه یا عبارت را در آن جستجو کنید و به صدها نمونه از مکالمات به زبان مادری که شامل آن عبارات است گوش دهید. در ادامه با یک مثال بیشتر توضیح خواهیم داد منظورمان چیست؟
به سایت youglish بروید، بهعنوانمثال عبارت “I want to that” را جستجو کنید. گزینه US را برای لهجه آمریکایی انتخاب نمایید. تعداد بسیاری ویدیو که در آن از این عبارت استفادهشده است برای شما آورده میشود.
“It takes me like an hour and 15 minutes to get here, I wanna do that and…”
“You’re gonna come and help me and you
say no I don’t really think I want to do that…”
“See others doing it and say, wow!
I want to do that with my own…”
“You know, I want to do that…”
“I’m going to do that and give you a call…”
“And I want to do that today…”
“I want to do that, just tell me how to do that…”
“If I want to do that, I need this series…”
“I remember thinking I want to do that.”
“I want to do that…”
“I want to do this, I want to do that…”
“I want to do it. Do I want to do that or do I wanna…”
پس از انجام این تمرین متوجه میشوید تقریباً همه از Wanna در مکالمه استفاده میکنند.
به ۱۰، ۱۵ یا ۲۰ نمونه مختلف گوش دهید. سپس سعی کنید خودتان چند بار با صدای بلند آن را تکرار کنید. دفعه بعد که شما این عبارت را در مکالمه یا فیلم بشنوید حتماً آن را متوجه میشوید.
تمامی ۵ ترفند جادویی را باهم مرور کردیم. امیدوارم این روشها به بهبود مهارت شنیداری شما کمک کند.
اکنون یک منبع صوتی و تصویری همراه با متن برای تمرین روش ۴ به شما معرفی میکنیم. اولین پیشنهاد وبسایت ted.com است که حاوی هزاران سخنرانی به همراه متن در موضوعات مختلف است. حتماً از آن بازدید کنید.
نوشته 5 نکته برای تقویت مهارت شنیداری در زبان انگلیسی اولین بار در آموزش زبان – گلدفیش پدیدار شد.