هر ساله بسیاری از دانشجویان بین المللی برای تحصیلات به صورت تمام وقت در ایالات متحده درخواست می دهند؛ اما برای پذیرش در دانشگاههای ایالات متحده، شما درکنار نمرههای خوب به یک ویزای دانشجویی هم نیاز دارید. متاسفانه، روند دریافت ویزا می تواند پیچیده باشد، نگران نباشید ما برای کمک به شما اینجا هستیم. در این مقاله درباره مبانی لازم برای دریافت ویزای دانشجویی و نیز نحوه دریافت آن صحبت خواهیم کرد. همچنین تعدادی راهکار برای تضمین روند درخواست ویزای دانشجویی ارایه خواهیم نمود.
ویزای دانشجویی آمریکا چیست؟ آیا به آن نیاز دارید؟
برای پذیرش قانونی در دانشگاههای ایالات متحده، تمام متقاضیان بین المللی – یعنی کسانی که بدون تابعیت یا اقامت دائم آمریکا هستند- ابتدا بایستی یک ویزای دانشجویی دریافت کنند. این ویزای دانشجویی بین المللی به شما اجازه می دهد تا به طور موقت در ایالات متحده برای تحصیل در یک دانشگاه معتبر، شرکت در یک دوره آموزشی زبان یا بعنوان دانشجوی مهمان اقامت داشته باشید.
با پایان دوره تحصیلی شما، ویزای دانشجویی شما نیز به پایان می رسد. در آن زمان، شما باید خاک آمریکا را ترک کنید. (اگرچه، ممکن است بعدها به عنوان توریست یا با ویزای دیگری مانند ویزای کار به ایالات متحده بازگردید).
سه نوع ویزای دانشجویی آمریکایی وجود دارد:
- ویزای F-1: این ویزا برای تحصیل در دبیرستان یا کالج / دانشگاه (شامل دوره های زبان هم میشود) در ایالات متحده است و به دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد تعلق میگیرد.
- ویزای M-1: این ویزا برای تحصیلات غیرآموزشی یا حرفه ای در ایالات متحده است. چنین برنامههایی معمولا کوتاه مدت و حرفه محور هستند. به عنوان مثال، شما می توانید در یک مدرسه ی آشپزی یا یک برنامه ی آموزشی پزشکی شرکت کنید.
- ویزای J-1: این ویزا برای دانشجویان مهمان است، مانند دانشجویانی که در کشورهای دیگر تحصیل می کنند، محققان، کارآموزان و اعضای هیات علمی.
به طور کلی، دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در دوره های تمام وقت کارشناسی یا کارشناسی ارشد هستند، نیاز به ویزای F-1 خواهند داشت. در مقابل، اگر شما علاقه مند به تحصیل برای یک یا دو ترم در موسسه های آمریکایی هستید (و می خواهید واحدهایی را بگذرانید که در کشور خودتان هم مشابه هستند)، باید برای ویزای J-1 درخواست کنید.
چه زمانی باید برای ویزای دانشجویی آمریکا درخواست دهید؟
شما می توانید یک ویزای دانشجویی را پس از درخواست و پذیرش در یک دانشگاه مورد تایید SEVP درخواست کنید. (SEVP برنامه مربوط به دانشجویان مهمان است. تمام دانشگاههای ایالات متحده که دانشجویان F-1 و / یا M-1 را ثبت نام می کنند باید توسط این برنامه تایید شوند.) پس از پذیرش در دانشگاهی که مایل به حضور در آن هستید، می توانید روند درخواست ویزا را آغاز کنید.
حتما بخوانید: ۵تا از بهترین نرم افزارهای آموزش زبان انگلیسی اندروید و کامپیوتر (طبق تحقیقات جدید)
توجه داشته باشید که باید ویزای خود را قبل از شروع دوره، دریافت کنید. شما میتوانید ویزای دانشجویی آمریکایی خود را ۱۲۰ روز قبل از تاریخ شروع برنامه آموزشی خود دریافت کنید، ممکن است به مدت ۳۰ روز از تاریخ شروع این ویزا امکان سفر به ایالات متحده را نداشته باشید.
چک لیست برای اخذ ویزای دانشجویی آمریکا
قبل از توضیح نحوه درخواست ویزای دانشجویی، اجازه دهید به طور مختصر به مدارک خاصی که باید در دست داشته باشید اشاره کنیم:
# ۱: گذرنامه
هر دانشجوی بین المللی باید دارای گذرنامه معتبر صادره از کشور خود باشد. این گذرنامه باید حداقل تا شش ماه پس از تاریخ پایان دوره مورد نظر در ایالات متحده اعتبار داشته باشد؛ بنابراین هر گذرنامه ای که در طول مدت اقامت در ایالات متحده یا مدت کوتاهی پس از به پایان برسد نباید مورد استفاده قرار بگیرد. شما باید درخواست گذرنامه جدید بدهید و از آن استفاده کنید.
راههای گرفتن گذرنامه و هزینه های مربوط به آن در هر کشوری متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد و یا تجدید گذرنامه، به وبسایت مربوطه در کشور خود را مراجعه کنید.
# ۲: عکس گذرنامه آی
به عنوان بخشی از درخواست، شما باید یک عکس جدید (حداکثر مربوط به شش ماه گذشته) تهیه کنید. این عکس بعدا با درخواست آنلاین شما برای دریافت ویزا آپلود و ارسال خواهد شد.
وب سایت ویزای آمریکا دستورالعمل های خاصی در مورد چگونگی گرفتن و ارسال عکس ویزا و همچنین نمونه هایی از عکس های قابل قبول و غیر قابل قبول ارائه می دهد. توجه داشته باشید که از نوامبر ۲۰۱۶، استفاده از عینک در عکس گذرنامه مجاز نیست.
# ۳: پول
در آخر، شما باید به مقدار کافی پول در اختیار داشته باشید تا بتوانید هزینههای مختلف دریافت ویزا را پرداخت کنید. ما جزئیات بیشتری در مورد این هزینه ها و نحوه پرداخت آنها توضیح خواهیم داد؛ اما بطور خلاصه، هزینه های مورد نیاز برای یک ویزای دانشجویی به شرح زیر هستند:
هزینه I-901 SEVIS: این هزینه ۲۰۰ دلار برای دانشجویان F-1 / M-1 و ۱۸۰ دلار برای دانشجویان J-1 (و ۳۵ دلار برای کسانی که در دوره های های کوتاه مدت J-1 ثبت نام می کنند) میباشد. همه متقاضیان باید این هزینه را پرداخت کنند.
هزینه درخواست ویزا: ۱۶۰ دلار است. همه متقاضیان باید این هزینه را پرداخت کنند.
• هزینه صدور ویزا (در صورت لزوم): این هزینه فقط برای متقاضیان با ملیتهای خاص است. شما میتوانید با مراجعه به وب سایت ویزای آمریکا مطمین شوید که این شامل شما میشود یا خیر.
نحوه دریافت ویزای دانشجویی: راهنمای ۱۰ مرحله ای
بعد از تهیه مدارک اولیه، میتوانید در جهت اخذ ویزای دانشجویی وارد عمل شوید.
نکته: روند درخواست ویزای F-1 و M-1 یکسان و با ویزای J-1 اندکی متفاوت است. این روند بشرح زیر ممکن است برای هر سه نوع ویزای دانشجویی در آمریکا مورد استفاده قرار بگیرد. اگر سوالی در مورد نوع ویزا و یا نحوه درخواست آن دارید، با وبسایت ویزای آمریکا مشورت کنید.
مرحله ۱: درخواست و پذیرش در یک دانشگاه آمریکایی
اولین قدم درخواست (و در نهایت پذیرش) در یک دانشگاه آمریکایی است. برای اکثر دورههای های کارشناسی و کارشناسی ارشد تمام وقت در ایالات متحده باید از دسامبر تا ژانویه ثبت نام کنید. معمولا اطلاعیه های پذیرش در ماهای مارس و آوریل ارایه میشوند.
همانطور که قبلا اشاره کردیم، دانشگاه مورد درخواست شما باید توسط SEVP تایید شده باشد. برای پیدا کردن یک دانشگاه تأیید شده توسط SEVP یا اطمینان از تأیید آنها، از ابزار جستجو در دانشگاههای SEVP استفاده کنید.
دانشجویان J-1 بیشتر برای دورههای مهمان از طریق موسسات خانهگی درخواست میدهند. شما همچنین می توانید در وب سایت رسمی ویزای J-1 بدنبال حامیان سازمانی نیز باشید.
مرحله ۲: فرم I-20 یا DS-2019 را از دانشگاه خود دریافت کنید
پس از پذیرفته شدن در یک دانشگاه، یکی از دو فرم زیر را دریافت خواهید کرد: دانشجویان F-1 و M-1 فرم I-20 (گواهی دانشجویان غیر مهاجر) و دانشجویان J-1 فرم DS-2019 را دریافت خواهند کرد. (مجوز دانشجوی مهمان (J-1)).
دانشگاه شما فرم مناسب را برای شما ارسال می کند. در فرم ID SEVIS، آدرس دانشگاه و سایر اطلاعات مهم مربوط به دوره موجود خواهد بود. شما برای مصاحبه ویزای خود (ما فرآیند مصاحبه را در مرحله ۸ توضیح خواهیم داد) و پرداخت هزینههای لازم به این فرم نیاز دارید (که در مرحله سه در مورد آن بحث خواهیم کرد).
مرحله ۳: هزینه I-901 SEVIS را پرداخت کنید
پس از دریافت فرم I-20 یا DS-2019 از دانشگاه، به صورت آنلاین هزینه I-901 SEVIS را بپردازید. این هزینه برای دانشجویان F-1 / M-1 200 دلار و برای دانشجویان J-1 180 دلار است. (کسانی که در دورههای کوتاه مدت ویزای J-1 شرکت خواهند کرد تنها ۳۵ دلار پرداخت میکنند.)
اکثر دانشجویان (به استثنای کشورهای کامرون، گامبیا، غنا، کنیا، یا نیجریه) می توانند این هزینه را بصورت آنلاین با کارت اعتباری خود پرداخت کنند. توجه داشته باشید که هزینه I-901 SEVIS از هزینه درخواست ویزا جداست (که در مرحله ۷ بیشتر توضیح خواهیم داد).
زمانیکه این هزینه را پرداخت کردید، صفحه تأیید آن را چاپ کنید، در زمان مصاحبه باید این صفحه را به همراه داشته باشید.
مرحله ۴: نزدیک ترین سفارت یا کنسولگری ایالات متحده را پیدا کنید
شما باید از طریق نزدیکترین سفارت یا کنسولگری ایالات متحده (در شهر یا منطقه ای که در آن زندگی می کنید) برای ویزای دانشجویی بین المللی خود درخواست دهید. شما می توانید فهرست سفارتخانه ها و کنسولگریهای ایالات متحده را از طریق وزارت امور خارجه آمریکا پیدا کنید.
توجه داشته باشید که مراحل اخذ ویزای دانشجویی آمریکا ممکن است بسته به سفارتی که از طریق آن درخواست می دهید کمی متفاوت باشند. این به این معنی است که در بعضی از سفارتخانه ها ممکن است نیاز به ارائه اسناد بیشتری باشد. برای جزئیات بیشتر در مورد آنچه که باید ارسال کنید، به وب سایت رسمی سفارتخانه منطقه خود مراجعه کنید و یا مستقیما با سفارتخانه تماس بگیرید.
مرحله ۵: فرم DS-160 را بصورت آنلاین کامل کنید
در مرحله بعدی، درخواست اینترنتی ویزای غیرمهاجر که همچنین به عنوان فرم DS-160 شناخته میشود را تکمیل کنید. برای تکمیل این فرم، مطمئن شوید که موارد زیر را در دست دارید:
- گذرنامه
- عکس گذرنامه (برای آپلود)
- فرم I-20 یا DS-2019 (به یاد داشته باشید فرم شما بستگی به این دارد که دانشجوی F-1 / M-1 یا J-1 هستید)
- علاوه بر این ها، شما ممکن است نیاز به:
- برنامه سفر (اگر قبلا برنامه سفر به ایالات متحده را تهیه کرده اید)
- تاریخ پنج دیدار اخیر شما از ایالات متحده (در صورت لزوم) و / یا مدارک سفرهای بین المللی شما در طی پنج سال گذشته
- رزومه یا CV
مرحله ۶: مصاحبه خود را برنامه ریزی کنید
پس از ارسال فرم DS-160، با نزدیکترین سفارت یا کنسولگری آمریکا برای برنامه ریزی مصاحبه ویزا تماس بگیرید (که در درخواست آنلاین خود وارد کرده اید.)
زمانهای انتظار برای مصاحبهها بسته به سفارتخانهها متفاوت است. برای اطلاع از زمان انتظار به وبسایت ویزای آمریکا مراجعه کنید.
مرحله ۷: هزینههای درخواست ویزا را پرداخت کنید
باید ۱۶۰ دلار آمریکا برای درخواست خود بپردازید. این مبلغ بدون در نظر گرفتن کشور مبدأ برای همه یکسان است.
توجه داشته باشید که زمان پرداخت این هزینه بسته به سفارت شما متفاوت است. بسیاری از سفارتخانه ها قبل از مصاحبه، از متقاضیان میخواهند که هزینه را بپردازند. سفارتخانه باید در مورد زمان و چگونگی پرداخت هزینهها به شما کمک کند. اگر سفارتخانه قبل از مصاحبه از شما درخواست پرداخت هزینه را داشت، فراموش نکنید رسید آن را در زمان مصاحبه همراه داشته باشید.
مرحله ۸: در مصاحبه خود شرکت کنید
مصاحبه آخرین مرحله برای اخذ ویزا است. این مصاحبه عامل تعیین کننده ای در دریافت گذرنامه دانشجویی ایالات متحده برای شماست. قبل از حضور در مصاحبه، موارد و اطلاعات زیر را جمع آوری کنید:
- گذرنامه
- یک نسخه از عکس گذرنامه (اگر موفق به بارگزاری عکس ویزای خود به صورت آنلاین نشده باشید احتمالا سفارتخانه از شما یک عکس درخواست خواهد کرد).
- نسخه چاپ شده صفحه DS-160
- نسخه چاپ شده صفحه I-901 SEVIS
- رسید پرداخت درخواست ویزا (این در صورتی لازم است که قبل از مصاحبه پرداخت شده باشد)
- فرم I-20 برای دانشجویان F-1 / M-1 و یا فرم ۹ DS-201 برای دانشجویان J-1. (مطمئن شوید که فرم اصلی را به همراه داشته باشید!)
سفارتخانه شما ممکن است نیاز به فرمها و اسناد دیگری هم داشته باشد، از قبیل:
- گواهی رسمی از کالج ها / دانشگاههایی که قبلا حضور داشته اید
- دیپلم / مدرک اتمام دبیرستان / کالج/ دانشگاه هایی که حضور داشته اید
- نمرات آزمون های استاندارد (در صورت نیاز)
- ضمانت نامهی داشتن منابع مالی کافی
- ضمانت نامهی خروج از آمریکا در پایان دوره
قبل از مصاحبه تحت بررسی امنیتی قرار خواهید گرفت و اثر انگشت دیجیتال شما ثبت خواهد شد. در طول مصاحبه سوالات متفاوتی به زبان انگلیسی از شما پرسیده خواهد شد. این سوالات عمدتا درباره دلایل تمایل شما به تحصیل در آمریکا و نیز آنچه که قصد دارید پس از پایان دوره انجام دهید، هستند. به طور واضح اظهار کنید که قصد ندارید پس از اتمام دوره تحصیلی خود در ایالات متحده بمانید. وبسایت هایی مانندInternational Student و Happy Schools نمونه سوالاتی که در مصاحبه ها پرسیده میشوند را ارایه می دهند.
اگر مصاحبه شما موفق باشد، سفارتخانه درباره زمان و نحوه تحویل ویزا اطلاعاتی را در اختیار شما خواهد گذاشت. (برای گرفتن ویزا، باید پاسپورت خود را در اختیار سفارتخانه بگذارید.)
مرحله ۹: هزینه ویزا را پرداخت کنید (در صورت لزوم)
بعضی از دانشجویان باید پس از دریافت ویزای دانشجویی ایالات متحده، هزینه صدور آن را پرداخت کنند. این که آیا این هزینه برای شما ضروری است یا نه به ملیت شما و توافق نامه بین کشور شما با ایالات متحده بستگی دارد. برای اطلاعات بیشتر در این مورد به وب سایت رسمی ویزای آمریکا مراجعه کنید.
حتما بخوانید: ۱۰۰ متن انگلیسی در مورد کارهای روزانه +دانلود pdf
مرحله ۱۰: ویزای خود را دریافت کنید
پس از اتمام تمام مراحل فوق و تأیید ویزای دانشجویی بین المللی برای ایالات متحده آمریکا سفارتخانه گذرنامه شما و نیز ویزای جدیدتان را تحویل خواهد داد. توجه داشته باشید که در برخی سفارتخانهها برای این کار حضور فیزیکی شخص الزامی است. در حالی که برخی سفارتخانه ها آن را به طور مستقیم برای شما ارسال می کنند.
زمان لازم برای صدور ویزا بسته به سفارتخانه ها متفاوت است. شما می توانید در وب سایت ویزای آمریکا این زمان را مشاهده کنید.
اگر ویزای دانشجویی شما رد شود؟
براساس وب سایت ویزای ایالات متحده، اکثر درخواست ها برای ویزای ایالات متحده پذیرفته میشوند؛ و در موارد نادر، ممکن است ویزای دانشجوی بین المللی رد شود؛ که معمولا به موادر قبل از مصاحبه یا در طی مصاحبه مربوط میشود.
چند نمونه از مشکلات احتمالی که ممکن است در پذیرش ویزای دانشجویی ایالات متحده برای شما اتفاق بیافتند:
- امکان تضمین منابع مالی کافی را ندارید. این یکی از مهمترین دلایل رد ویزای دانشجویی است. اگرچه شما لزوما نباید پول کافی تا اتمام دوره تحصیلی را داشته باشید و اگر بتوانید تامین هزینه های یک سال تحصیلی را تضمین کنید مشکلی نخواهید داشت.
- مدارک کافی برای تضمین ترک خاک آمریکا پس از اتمام دوره تحصیلی خود ارائه نکرده اید. دولت ایالات متحده باید اطمینان حاصل کند که شما (عمدا یا اتفاقی) اقامتی بیش از مدت ویزا خود نخواهید داشت؛ بنابراین، باید مدارک کافی برای تضمین بازگشت به کشور خود پس از اتمام دوره تحصیلی خود ارائه کنید.
- در بررسی امنیتی تایید نشدید. واضح است که ارتکاب جرایم خاص می تواند شما را از اخذ ویزای ایالات متحده باز دارد.
- مدارک مورد نیاز برای مصاحبه را به همراه نداشته اید. عدم ارائه کلیه مدارک مورد نیاز، مانند گذرنامه، رسید و اسناد رسمی مربوط به ویزا، ممکن است منجر به رد درخواست ویزا شود.
- به مصاحبه خود نرسیدید. اگر به مصاحبه خود نرسید یا در مصاحبه خوب عمل نکنید، درخواست شما برای ویزا رد خواهد شد.
- درخواست ویزای دانشجویی خود را دیرتر از زمان مقرر ارایه کردید. حتی اگر درخواست ویزای شما مدت کوتاهی پس از زمان تعیین شده انجام شده باشد به احتمال زیاد رد خواهد شد. این به این دلیل است که ویزای شما تا قبل از شروع دوره تحصیلی صادر نخواهد شد.
این فهرست تنها برخی از دلایل رد ویزای دانشجویی بین المللی را شامل میشود. اگر درخواست شما برای ویزای دانشجویی رد شود، سفارتخانه دلیل آن را به شما خواهد گفت. متاسفانه، در صورت رد شدن شما نمیتوانید پول خود را پس بگیرید. همچنین، سفارتخانه ها درخواست های ویزا را مجددا ارزیابی نخواهند کرد، بنابراین در صورتی که رد شوید، باید فرآیند فوق را دوباره تکرار کنید و درخواست جدید بدهید.
در نهایت، رد ویزا در موارد نادر اتفاق می افتد. اگر مراحل فوق را دنبال کنید، هیچ مشکلی در دریافت ویزای دانشجویی ایالات متحده نخواهید داشت!
۳ نکته برای تضمین پذیرش درخواست ویزا
اکنون می دانید که چگونه می توانید یک ویزای دانشجویی دریافت کنید – اما چگونه می توانید مطمئن شوید که هیچ مشکلی در طول مسیر وجود ندارد؟ برای اطمینان از موفقیت روند درخواست ویزا، سه نکته زیر را در نظر داشته باشید.
# ۱: زودتر شروع کنید
هرچقدر زمان درخواست ویزا به شروع برنامه تحصیلی نزدیک تر باشد احتمال رد شدن آن بیشتر میشود، بنابراین سعی کنید برای پذیرش ویزای دانشجویی زودتر فرم I-20 یا DS-2019 را از دانشگاه خود دریافت کنید.
اگر برای چندین دانشگاه درخواست میدهید، پیش نهاد می کنم که درخواست ویزای خود را پس از پذیرش در تمامی دانشگاههای مورد نظر و یا حداقل پس از پذیرش در دانشگاه برتر شروع کنید. این کار به شما اجازه می دهد بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنید.
# ۲: تا زمانی که ویزا را نگرفتید، بلیط هواپیما نخرید
شروع هرچه زودتر برای درخواست ویزای دانشجویی بهتر است، اما تا زمانیکه ویزای خود را نگرفتهاید، با توجه به اینکه تضمینی برای پذیرش شما وجود ندارد بلیط هواپیما نخرید.
اگر اول بلیط هواپیما را خریداری کردید و بعد ویزای دانشجوییتان رد شد احتمالا هزینه بلیط را به طور کامل نمیتوانید پس بگیرید. (شرایط بازپرداخت هزینه بسته به نوع شرکت هواپیمایی متفاوت است، اما معمولا تنها ۲۴ ساعت بعد از رزرو می توانید پول خود را پس بگرید.)
# ۳: اگر سوالی دارید، با سفارتخانه تماس بگیرید
نحوه درخواست ویزا (ویزای F-1، M-1، یا J-1 آمریکا) در بالا توضیح داده شده است. ممکن است که روند ویزای شما کمی از مراحل توصیف شده در بالا متفاوت باشد. این تفاوتها معمولا بسته به سفارتخانه مورد نظر شما دارد.
سوال ها و یا نگرانی های خود را در رابطه با روند صدور ویزا با نزدیکترین سفارتخانه در منطقه خود مطرح کنید. سفارتخانه ها بهترین منابع برایداطلاع از هزینه ها، مصاحبه و سایر امور مربوط به ویزا هستند.
حتما بخوانید: موثرترین تکنیک ها برای تقویت لهجه زبان انگلیسی در خارج از کلاس
منابع بیشتر
اگربه اطلاعات بیشتری در مورد جنبههای مختلف روند درخواست ویزای ایالات متحده نیاز دارید، منابع رسمی زیر را امتحان کنید:
- Study in the States: این وب سایت رسمی توسط وزارت امنیت داخلی آمریکا اداره می شود. با کلیک بر روی صفحه «دانشجویان» در بالای صفحه، اطلاعات زیادی در مورد نحوه درخواست ویزای دانشجویی، نحوه آماده شدن برای ورود و نحوه نگهداری F-1 یا M-1 خواهید دید. شما همچنین می توانید تمامی فرم های دانشجویی که باید برای ویزای دانشجویی آمریکا تهیه کنید را ببینید.
- Education USA: این وب سایت توسط وزارت امور خارجه آمریکا اداره می شود و به دانشجویان بین المللی کمک می کند تا درباره دانشگاههای ایالات متحده، گزینه های تامین مالی، روند درخواست ویزا و موارد دیگر مطلع شوند.
- J-1 Visa Exchange Visitor Program: ویزای J-1 با توجه به اینکه به غیر دانشجویان هم تعلق میگیرد می تواند گیج کننده باشد. از این وبسایت برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد استفاده کنید.
ویدیوی زیر را حتما ببینید
دانلود ویدیو
نوشته ۱۰ گام برای دریافت ویزای دانشجویی و اپلای کردن (آمریکا) که باید بدانید! اولین بار در وبسایت تخصصی آموزش زبان خارجی. پدیدار شد.